dinsdag 5 april 2011

Van idee tot succesvol product

Het leven inspireert
Honderdduizendenden apps. Geïnspireerd door smartphone(functionaliteit), gebeurtenissen en probleemstellingen uit het dagelijks leven. Geen duimstok bij de hand? Geen probleem. Smart measure app downloaden, hoogte van camerastandpunt invoeren en de app berekent de afstand tussen punt ‘a’ en ‘b’ op basis de hoogte en de hoek waarop je het mobieltje richt op het eindpunt. Simpele wiskunde met behulp van de gyroscoop in de smartphone. Verhoogde hartslag? Cardiograph app downloaden, vinger voor de lens van de camera, houdt de camera in het licht en de app meet op basis van de contrastverschillen je hartslag. Innovatief of voor de hand liggend?
Ondernemen
Hoe uniek of innovatief is je idee? Waarschijnlijk hebben honderden mensen het al bedacht. Maar een idee realiseren vergt een andere discipline: ondernemerschap. Hieronder wat tips voor jou als startende ondernemer.
  • Geloof in je toepassing, idee, oplossing.
  • Toegevoegde waarde is key. Creëer een ‘win-win situatie’ voor gebruikers en aanbieders van de toepassing. Is je toepassing niet gericht op de toegevoegde waarde en user experience van de eindgebruiker, dan gebruikt deze hem niet. Levert de app niets op voor de aanbieder idem dito. Denk aan het business model en de business case.
  • Open innovatie. Ondernemen doe je niet alleen. Zoek samenwerkingsverbanden met belanghebbende bedrijven en smeed allianties. De taart is groot genoeg en het is uiteindelijk jouw idee.
  • Ideeën leiden tot ideeën. Divergeren en convergeren leidt tot nieuwe inzichten. Brainstorm over het idee om de kern van je idee scherp te krijgen.
  • Techniek is in 90% van de gevallen een middel, geen doel.
  • Durft te ondernemen. Ondernemen is vooral doen.
Locatie geeft context
Terug naar de ESNC. Een geografische locatie op zichzelf is zinloos tenzij deze context geeft. Jij en je mobieltje lopen door de stad, zitten in de auto, liggen op het strand, staan op het perron of hebben behoefte aan een taxi. Genoeg aanknopingspunten voor een nieuwe toepassing, met behulp van satelliet navigatie. En dan start het ondernemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten