dinsdag 22 maart 2011

Heb jij een killer idea voor 'sat-nav' toepassingen?Drop your idea @ESNC2011
Sinds 2004 is de European Space Navigation Competition (ESNC) een jaarlijks terugkerende internationale competitie die iedereen uitdaagt nieuwe toepassingen te ontwikkelen voor satellietsystemen. Specifiek voor Galileo, het Europese alternatief voor satelliet navigatie dat in 2014 wordt uitgerold.

Perfect platform
De wedstrijd is geïnitieerd door de European Space Agency (ESA), Deutschen Zentrum für Luft- und Raumfahrt (DLR) en European GNSS Agency en wordt gesteund door vele bedrijven en (wetenschappelijke) instellingen. ESNC is na de start in 2004 uitgegroeid tot een perfect platform voor nieuwe high-tech ideeën in het domein van navigatie en locatiediensten.

Reputatie
En Nederlandse inzenders vallen in de prijzen! In 2010 bracht de ESCN maar liefst 3 Nederlandse prijswinnaars voort: ReMood, Dialogues Technology en OpenCarData. Nederland heeft dus een reputatie hoog te houden.

Kick-off
De ESNC is een internationale competitie die start met regionale voorrondes. De kickoff voor ESNC Zuid-Holland staat gepland op 24 maart. De kick-off geeft een boost aan jouw productidee op basis van satellietnavigatie. Behalve informatie over de competitie ontmoet je finalisten en winnaars van 2010. Volop inspiratie voor jou en dus een prima start om de wereldmarkt te veroveren met jouw concept. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Na de kick-off start op 1 april de inschrijving voor de ESNC 2011.

Galileo-Master
De overall winnaar wordt verkozen uit de regionale winnaars en de speciale onderwerp winnaars en verkrijgt de titel ‘Galileo-Master’. De hoofdprijs bedraagt een subsidie ​​van 20.000 euro, uitgereikt door de Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen (AZO) en de Europese GNSS-Agentschap (GSA) zijn. Daarnaast krijgt de Galileo Master de kans om een zes maanden durende incubatie-programma uit te voeren in een regio naar keuze om zijn idee te realiseren.

Naast de hoofdprijs ontvangen regionale winnaars een aantrekkelijke prijs die hen ondersteunt bij de verdere ontwikkeling van het product. Bovendien hebben verschillende internationale organisaties en bedrijven ‘special topic’ prijzen gecreëerd voor specifieke toepassingsgebieden. De deelnemers kunnen zich zowel aanmelden voor een regionale prijs als voor een van de speciale topic prijzen.

Drop Your idea!
Terug naar de competitie. Met een afhankelijkheid op en toenemende penetratie van GPS-enabled devices wordt het spectrum voor nieuwe toepassingen steeds breder.

Waar zie jij kansen?
Markten? Mobiliteit, zorg, energie, industrie, overheid, milieu, sociale interactie of veiligheid. Business-to-business of Business-2-Consumer? Website, Softwarepakket, App, API, PlugIn, generiek platform of juist een nieuw device. Indoor en/of outdoor? Autonoom satelliet navigatie of juist een hybride vorm van satelliet navigatie in combinatie met BlueTooth, WiFi, RFID of GSM/UMTS netwerk (CellID). Niche of killerapp. De keuze is aan jou!

Zolang de toegevoegde waarde, business case en het business model overeind blijven is geen idee te gek.

Nog geen idee?
De dimensies rond ‘sat-nav’ of locatiediensten zijn gevarieerd en breed. Heb je nog geen idee? Bekijk de toepassingsgebieden als een driedimensionale matrix. Op elk van de snijvlakken ligt een business opportunity! Drop your idea!


Galileo
De grondvesten van de ESNC rusten op de introductie van Galileo. Tot nu toe hadden gebruikers van het Global Navigation Satellite System (GNSS) in Europa geen andere keus dan de Amerikaanse GPS of het Russische GLONASS-satellieten te gebruiken, beiden primair geënt op militaire toepassingen. Beiden zonder garanties van beschikbaarheid voor civiele toepassingen. Deze beperkte garantie legt direct een pijnlijke risico bloot: uitval leidt tot logistieke chaos of erger nog: onze veiligheid. Genoeg redenen voor de EU om i.s.m. ESA een Europese GNSS te introduceren: Galileo. Geënt op civiele toepassingen met een hogere nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid: een nieuwe open service/standaard.
  • Aanmelden voor de kick-off? Schrijf je hier in of stuur een e-mail naar info@esnc.nl.
  • Meer informatie over de ESNC Regio Zuid-Holland, het programma en prijzen? Klik hier.
  • Meer informatie over de internationale competitie en inschrijvingen vind je hier: http://www.galileo-masters.eu

1 opmerking:

  1. Ik gebruik fijn lichtgewicht hd actie cam kruidvat .Ik ben dol op foto's maken.Het is echt goed en gebruiksvriendelijk.Makkelijk te gebruiken en binnen budget ook!

    BeantwoordenVerwijderen