donderdag 1 juli 2010

High T(elecom)

Onder de naam High T(elecom) organiseren SPING, YES!Delft en TNO sessies voor MKB-bedrijven uit de omgeving Delft, die met telecom bezig zijn of die interesse hebben in het integreren van telecom toepassingen in producten of diensten

Op 29 juni was het zover. De eerste High Telecom stond in het teken van Mobile apps op iPhone en iPad. De opkomst was geweldig en het enthousiasme van de deelnemers vraagt om een spoedig vervolg.

Na de internetrevolutie aan het begin van dit millennium is er nu een nieuwe kans voor bedrijven om diensten te ontwikkelen en het verdienmodel uit te breiden. De mobiele telefoon kent tegenwoordig veel functionaliteiten: sociale media-toepassingen, gamen, muziek luisteren, navigeren, surfen op het web en ook nog bellen. De app store van Apple bevat 225.000 applicaties en Google Android 70.000.

De eerste sessie werd ingevuld door Jan Kroon (Innovatie manager KPN). Jan heeft begin juni in San Francisco de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) bijgewoond. Wat hij daar heeft geleerd en ervaren heeft hij gedeeld tijdens de allereerste High T(elecom)!

Het tweede deel van de sessie werd ingevuld door Sander Limonard (Innovator TNO) en James Schlechter (Marketing Consultant TNO). Deze heren leverden een bijdrage rondom het Business Model Canvas, een nieuwe manier om businessmodellen in kaart te brengen.